2010-11-25

Menuen den 25. november 2010:

  • CANNOLICCHI & COZZE: CANNOLICHI: Knivmuslingerne serveres rå. Alternativt kan man putte olie og rasp (+ evt. persille) på dem og putte dem i ovnen i 3-4 minutter. Tøsedrengene syntes de rå knivmuslinger var til den vovede side - "OK for måger!", og et parti af muslingerne blev udsat for den alternative metode, hvorefter der var glæde bordet rundt. Ezio holdt nu fast i, at "sushi-versionen" var den bedste. COZZE: Skyllede blåmuslinger koges med hvidvin i 6-7 minutter. Dem der ikke er åbnede smides ud. Vandet hældes over på en pande med hvidløg og persille, som simrer sammen i få minutter. Denne "sauce" hældes tilbage igen over muslingerne, og de serveres.

  • STRACCIATELLE CON ZAFFERANO. Smeltet smør med hvidløg og safran overhældes med fløde, og det simrer lidt. Saucen hældes over hjemmelavede stracciatelle (flade pasta-stykker).

  • LOMBATA DI MANZO AL VINO ROSSO (Okse-entrecote i rødvin): Kødet pudses af, skæres i cm-tykke skiver. Det frapudsede kød/fedt svitses i olivenolie. Kødet/fedtet fjernes og gives til hundene, mens der puttes hele hvidløgsfed og laurbærblade i det smeltede fedt + olie. Det står slukket næsten frem til serveringen af kødet. Når det er lige før, tages laurbærbladene op, der tændes igen og kødstykkerne steges i få minutter.

  • PURE DI PATATE CON SPINACI. Kartoffelmos med spinat.

  • STRACCALI (=seler): Samme dej som til brød, blot tilsat sukker (200g sukker pr. kg hvedemel) så det bliver særdeles klistret, formes i små cerutlignende stave, der frituresteges til de er bagte. Der blev foretaget et forsøg med at putte dem i ovnen i stedet for (for de fritureforskrækkede). De således fedtfrie kunne bruges, men havde ikke helt samme høje kvalitet som de friturestegte. Efter friturestegningen lægges stavene til at tørre på et fedtsugende underlag (f.ex. køkkenrulle). De færdige "selestykker" drysses over med lidt flormelis og serveres til kaffen.

Kaffen var "Saquella - Espresso bar - gusto deciso" (romersk firma).